Een workshop bij Bart van Oijen is mogelijk.

Het is belangrijk dat het klikt tussen kunstenaar en cursist, omdat het in de meeste gevallen een één-op-één gebeuren zal zijn zodat er een optimale samenwerking kan ontstaan. Daarom is een eventueel (gratis) kennismakingsgesprek bij de Bart van Oijen thuis op zijn atelier mogelijk.
De verschillende mogelijkheden worden dan besproken.
 
Als u een beginneling bent kunt u bijvoorbeeld één keer per week twee tot vier uur komen werken. Eerst het materiaal leren kennen en de verschillende technieken uitproberen om te kijken wat het best bij u past en wat het beste voor u voelt. Daarna wordt er besproken of u meteen de volgende week weer wilt komen of dat u eerst de verschillende technieken in eigen tempo thuis wilt uitproberen, en bijvoorbeeld over 3 weken weer terug wilt komen.
 
Het kan zijn dat u zelf al redelijk gevorderd bent en genoeg denkt te hebben aan bijvoorbeeld twee uren samenwerken en bespreken. Hierna bent u vrij om te kijken of er nog vervolglessen nodig zijn.
 
Alles is dus mogelijk en bespreekbaar.
 
Kosten van de workshop: 60 euro per dag, met daarbij een lunch inbegrepen.
Er wordt in het begin geschilderd op papier, maar wilt u op doek schilderen dan kunt u uw eigen zelfgekozen formaat doek meenemen.
 
Komt u van ver en wilt u een paar dagen achter elkaar samen schilderen dan zijn er diverse bed and breakfast-gelegenheden in de nabije omgeving van het prachtige Zutphen te vinden.